Getuigenissen

Assistance Agent Dimitri

In de bijstandscentrale van Europ Assistance heerst altijd een gezellige drukte. Op elk uur van de dag zijn collega’s er in de weer met het beantwoorden van bijstandsaanvragen van klanten. Mijn werkdag ziet er elke keer weer een beetje anders uit. Wanneer de telefoon gaat, heb ik geen idee welke uitdagingen mijn richting uitkomen.

Meneer Janssens staat in panne met de wagen. Dan stuur ik in eerste instantie een depannagedienst naar hem toe. Meneer Peeters is opgenomen in het ziekenhuis met een hartaanval. Dan moeten we zo snel mogelijk meer medische informatie zien te bekomen aangaande zijn toestand. Bij de verdere opvolging komt nog heel wat meer kijken. Wij rusten niet tot de klanten terug veilig thuis zijn.

De uiteenlopende sociale contacten per telefoon maken de job heel boeiend. Van achter je bureau mensen helpen in de meest uiteenlopende noodsituaties, dat geeft een kick. Toch zijn we geen hulpdienst, maar een reisverzekering. Het is belangrijk de contractvoorwaarden te kennen, te respecteren en ook goed uit te leggen aan de klanten.

Ik heb geleerd heel probleemoplossend te denken. Klanten bellen bovendien zowel in het Nederlands als in het Frans, dus ik moet me vlot kunnen uitdrukken in beide talen. Spreek je nog meer talen? Dan zullen die tijdens het werk zeker van pas komen. Wat er ook gebeurt, ik probeer altijd rustig te blijven. Stressbestendigheid is een must.

Tijdens vakantieperiodes kan het erg druk zijn en mensen met problemen slagen er niet altijd in om kalm te blijven. Gelukkig kan ik rekenen op een jonge dynamische ploeg collega’s die altijd klaar staan om te helpen.

Samen vinden we voor elk probleem een oplossing en buiten het werk vormen we een hechte vriendengroep. Als ik op het einde van mijn dag de computer uitschakel, denk ik nog snel even aan meneer Janssens die in een door Europ Assistance geregeld hotel op de herstelling van zijn wagen wacht. En aan meneer Peeters die met een verpleger van Europ Assistance vanavond nog naar België gerepatrieerd wordt.

Moe maar voldaan vertrek ik huiswaarts. Benieuwd wat me morgen nog allemaal te wachten staat.

Assistance Agent Dimitri

Onze reisbijstandscontracten beschermen u in het buitenland, onze annulatieverzekering beschermt uw vakantiebudget, onze bijstand voor de woning en in de thuiszorg verlichten uw dagelijkse bekommernissen. Europ Assistance biedt steeds een gepersonaliseerde oplossing voor elk probleem.

Europ Assistance