Getuigenissen

Jobstudent Lyze

Naar aanleiding van een sollicitatie voor een vakantiejob als bijstandsverlener bij Europ Assistance werd ik in april 2014 uitgenodigd om deel te nemen aan een selectieprocedure. Tijdens deze selectie werd er een korte inleiding gegeven van de werking van de bijstandverlening en hebben we mondelinge en schriftelijke simulaties in het Nederlands, Frans en Engels uitgevoerd.

Na een 2-daagse opleiding heb ik met het zeer dynamisch en multicultureel team kennisgemaakt. Ik herinner me dat ik zenuwachtig was bij het beantwoorden van de eerste oproepen en kwam vast te zitten in dossiers. Dit is gelukkig ondertussen verleden tijd.

Op ‘het plateau’ wordt van de studenten verwacht autonoom te werken, wat niet wil zeggen dat je er alleen voor staat. Er zijn immers 3 à 4 ervaren collega’s die zich uitsluitend bezighouden met het ondersteunen van de studenten. Dit verzekert een kwaliteitsvolle en betrouwbare bijstand voor de klanten.

Bij elke oproep ontdek je een nieuw probleem, persoonlijkheid of emotie waarvoor telkens een andere oplossing bestaat. Dit en het feit dat je op één dag door de gesprekken een groot deel van de wereld afreist, maakt deze job zeer uitdagend.

Er heerst een leuke groepssfeer zowel tijdens als buiten de werkuren. Zo bestaat een Facebookgroep waarop regelmatig after workactiviteiten worden voorgesteld en nemen collega’s regelmatig voor iedereen iets lekkers mee naar het werk.

Ik raad een vakantiejob bij Europ Assistance zeker aan. Sinds ik hier werk heb ik mijn communicatie- en analysevaardigheden verbeterd en ben ik assertiever wanneer ik beslissingen moet nemen. Je kan het hele jaar door een centje bijverdienen door je werkuren aan te passen aan je lessen- en examenroosters. Ik werk ondertussen al 6 maanden hier bij Europ Assistance en ik zal hier zeker komen werken tijdens mijn laatste zomer als student.

Jobstudent Lyze

Onze reisbijstandscontracten beschermen u in het buitenland, onze annulatieverzekering beschermt uw vakantiebudget, onze bijstand voor de woning en in de thuiszorg verlichten uw dagelijkse bekommernissen. Europ Assistance biedt steeds een gepersonaliseerde oplossing voor elk probleem.

Europ Assistance